ΚΙΝΕΖΙΚΗ…ΑΠΟΒΑΣΗ!

1
674

Τη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα με την Ομοσπονδία Κολύμβησης της Κίνας (Chinese Swimming Association) συζητούν οι άνθρωποι της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας αυτές τις ημέρες.

Στην Ελλάδα βρίσκονται δύο μέλη της κινεζικής ομοσπονδίας (μεταξύ αυτών ο αντιπρόεδρος) από προχθές και συζητούν διεξοδικά με τον πρόεδρο της ΚΟΕ κ. Διαθεσόπουλο και τα μέλη της ελληνικής ομοσπονδίας το ενδεχόμενο συνεργασίας.

Το άθλημα το οποίο θέλουν να αναπτύξουν οι Κινέζοι είναι η υδατοσφαίριση, αφού η Εθνική τους ομάδα των ανδρών είναι «απομονωμένη» από μεγάλα γεγονότα και μακριά από το επίκεντρο του παγκοσμίου πόλο. Έτσι οι συζητήσεις γίνονται τόσο για καμπ προετοιμασίας στην Ελλάδα όλο το χρόνο, αλλά και για προσφορά τεχνογνωσίας από ελληνικής πλευράς. Οι ίδιοι θεωρούν ότι η Ελλάδα τους ταιριάζει ως χώρα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι καθόλου απίθανο στο επόμενο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών να δούμε να αγωνίζεται η Εθνική ομάδα της Κίνας (για τις γυναίκες της Κίνας προορισμός θα είναι η Ισπανία, αλλά για συνεργασία σε μικρότερο βαθμό)!

Από τη μεριά τους οι Κινέζοι θα προσφέρουν στην Ελλάδα τεχνογνωσία στο άθλημα των καταδύσεων – στο οποίο είναι οι κορυφαίοι στον κόσμο – μέσω πολυήμερων καμπ που θα γίνουν στην Ελλάδα με τη συμμετοχή Κινέζων προπονητών. Η συνεργασία – εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία – θα υπάρχει και στο άθλημα της συγχρονισμένης κολύμβησης, όπου επίσης η Κίνα έχει κάνει άλματα προόδου και συγκαταλάγεται μεταξύ των δύο-τριών κορυφαίων ομάδων του κόσμου. Μάλιστα στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η κ. Ελένη Κουγιά θα ταξιδέψει ως διεθνής κριτής στο κινέζικο πρωτάθλημα συγχρονισμένης κολύμβησης, ενώ η ασιατική χώρα θα στείλει μια αντιπροσωπευτική ομάδα στο Beetle’s Cup που θα διεξαχθεί στη Σύρο τον Ιούλιο.

Οι συζητήσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο, όπως αναφέρουν άνθρωποι της Ομοσπονδίας, χωρίς να υπάρχει τελική συμφωνία. Η λήψη των αποφάσεων από την κινέζικη ομοσπονδία αναμένεται να γίνει τον Ιούνιο στην Σανγκάη, όπου διεξάγεται το Super Final του World League των γυναικών. Εκεί ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, θα βρεθεί ως επρόσωπος της Fina και θα έχει τις τελικές επαφές με τον πρόεδρο της κινέζικης ομοσπονδίας κ. Έντουιν Λι.

Οι Κινέζοι έχουν αναπτύξει ένα φιλόδοξο πλάνο με ορίζοντα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκυο, στους οποίους θέλουν την πρωτοκαθεδρία. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα συνεργαστούν με χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής σε διάφορα ομαδικά σπορ (μπάσκετ, ράγκμπι κτλ). Η πιθανή συνεργασία με την ελληνική ομοσπονδία αναμφισβήτητα θα έχει πολλαπλά οφέλη για τα αθλήματα του υγρού στίβου της χώρας και θα αποτελέσει ευκαιρία ανάπτυξής τους…Ίδωμεν.

 

Θοδωρής Νταλαγιώργος

 

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εξαιρετικό νέο, συνεργασία που θα αλλάξει πολλά πράγματα, σε πολλά επίπεδα. Μπράβο στην Ομοσπονδία, η συνεργασία μακάρι να υλοποιηθεί αλλά και να προβληθεί δεόντως.

Comments are closed.