ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ «ΕΜΦΥΛΙΟΣ» ΣΤΙΣ ΗΠΑ

0
310

Ένα μεγάλο τουρνουά για το NCAA, πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή 16 εκ των κορυφαίων γυναικείων ομάδων πόλο της Αμερικής. Οι ομάδες είχαν χωριστεί σε 8 ζευγάρια με νοκ-άουτ αγώνες.

Στον πρώτο αγώνα της διοργάνωσης (φάση 16) είχαμε ελληνικό εμφύλιο, ανάμεσα στο Λονγκ Μπίτς όπου αγωνίζονται η Ειρήνη Πάτρα και η Μαρίλια Μιμίδη και στο Λογιόλα Μεριμάουντ, όπου αγωνίζεται η Μαριαλένα Σελετοπούλου.
Νικήτρια ήταν η ομάδα του Λογιόλα με σκορ 10-9 (5-3, 2-0, 3-4, 0-2) η οποία με αυτή την νίκη πέρασε στις 8 καλύτερες του τουρνουά, αφήνοντας το Λονγκ Μπίτς να παίξει για τις θέσεις 9-16.

Και οι 3 αθλήτριες αγωνίστηκαν βασικές με τις ομάδες τους. Για το Λογιόλα η Σελετοπούλου πέτυχε 3 γκολ και ακολούθησαν με δύο η Βιλανόβα και η Γουίλιαμς και με ένα η Χαγκερφοντ, η Γκρόους και η Μολόϊ.

Για το Λονγκ Μπίτς η Μιμίδη πέτυχε δύο γκολ και δέχθηκε και μία αποβολή ενώ 3 γκολ πέτυχε η ΜόρισεΙ και από ένα η Μπέικερ, η Χέρτσκα, η Γκρίμ και η Άνταμς.

Στην συνέχεια του τουρνουά, το Λογιόλα έκανε 3 ήττες (USC που πήρε την πρώτη θέση με 16-5 και στις θέσεις 5-8 από το Αριζόνα 8-6 και το Ντέιβις 11-8).
Η Σελετοπούλου πέτυχε συνολικά στο τουρνουά 11 γκολ και έχει φτάσει μετά από 8 αγώνες τα 25.

Το Λόνγκ Μπίτς στην συνέχεια έκανε δύο νίκες με το Πομόνα 17-8, το Νόρθριτς 10-4 και ηττήθηκε από Σαν Ντιέγκο για την 9η θέση με 9-6.
Η Μαρίλια Μιμίδη σημείωσε συνολικά 5 γκολ, με την Ειρήνη Πάτρα να έχει ποσοστό 50%.