ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΜΕΤΗΣ: ΕΥΟΙΩΝΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

0
341

Με τον κολυμβητή του Παναθηναϊκού Γιώργο Δεμέτη, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε στη διασυλλογική ημερίδα ορίων που διοργάνωσε η ομάδα του (1-2/2) στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Ο 26χρονος αθλητής των «πρασίνων» αναφέρθηκε στο πώς βλέπει ο ίδιος τους συγκεκριμένους αγώνες, στους στόχους που θέτει για τον εαυτό του φέτος, στα προβλήματα του παρόντος, αλλά και στο μέλλον της κολύμβησης:

«Είμαστε σε μία περίοδο φουλ προπονήσεων ενόψει της συνέχειας και μέσα από τη γιορτή αυτή που διοργανώνει ο Παναθηναϊκός, μας δίνεται η ευκαιρία να τεστάρουμε όλοι οι αθλητές τους εαυτούς μας. Πιο σημαντικό για μένα είναι ότι μπορώ και πάλι και κολυμπάω στην πισίνα του ΟΑΚΑ, καθώς αυτό γίνεται πολύ σπάνια. Πολύ θετική, επίσης, η μεγάλη συμμετοχή των αθλητών στην εκδήλωση αυτή. Έτσι, μπορεί το άθλημα να πάει μπροστά γιατί πια όχι μόνο μένει στάσιμο, αλλά τον τελευταίο καιρό έχει πάρει την κατρακύλα κι αυτό μας θλίβει όλους», ενώ για τους μελλοντικούς του στόχους δήλωσε: «Ένας υψηλός στόχος που θέτω για μένα, είναι να περάσω στους Μεσογειακούς της Κωνσταντινούπολης και να πλησιάσω το ρεκόρ μου όσο είναι δυνατόν».

Αναφορικά με την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στον υγρού στίβου και στον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα, υποστήριξε: «Το μέλλον, όπως το βλέπω αγωνιστικά, είναι πολύ ευοίωνο. Υπάρχουν πολλά νέα παιδιά με τεράστιες προοπτικές και θέληση. Αυτό που δεν υπάρχει είναι βοήθεια προς αυτά από την πολιτεία κυρίως. Ένα 18χρονο παιδί που θέλει να περάσει σε ένα πανεπιστήμιο, εφόσον δεν υπάρχουν τα προνόμια που ίσχυαν παλιά, δεν έχει κανένα λόγο να αφήσει το διάβασμά του για να προπονηθεί. Εμείς είχαμε αυτή την ευχέρεια, όταν ήμουν εγώ στο λύκειο και ήταν ένα πολύ μεγάλο κίνητρο να φτάσω ψηλά στην κολύμβηση. Τέτοια κίνητρα δεν υπάρχουν πια, με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να εγκαταλείπουν το χώρο και να μην ξαναμπαίνουν σ’ αυτόν, αφού δεν είναι και ό,τι  πιο εύκολο να επανέλθεις. Έτσι πολλά ταλέντα χάνονται και είναι πάρα πολύ αρνητικό αυτό».

Κυριάκος Μελλίδης