ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ Α2 ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ: Ο ΝΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

1
626

Η ομάδα της Χαλκίδας είναι από τις ιστορικές ομάδες, με συμμετοχές στην Α1 και ακόμα και με συμμετοχές στα Ευρωπαικά κύπελλα. Κάποια στιγμή η ομάδα αφέθηκε στην τύχη της κι έφτασε ακόμα και στην Γ΄. Οι παλιοί της παίκτες με δεδομένο ότι άνοιξε και το κολυμβητήριο, αποφάσισαν να σώσουν την ομάδα και τα κατάφεραν. Ομως όπως όλα δείχνουν, αυτή η ομάδα δυστυχώς δεν έχει συνέχεια, αφού οι υποδομές όχι απλά υπολειτουργούν αλλά δεν υπάρχουν και οι μεγάλοι κάθε χρόνο γίνονται και μεγαλύτεροι.

Φέτος ήρθε να προστεθεί και το θέμα του προπονητή. Λόγω οικονομικών δυσκολιών, η ομάδα ουσιαστικά δεν έχει προπονητή και τα χρέη θα τα αναλαμβάνει όλο και κάποιος από τους μεγάλους είτε μέσα στο νερό είτε εκτός.

Στο ρόστερ έχουν δηλωθεί όλοι οι περσινοί. Ομως όπως ξέρουμε, ο Κ. Μπουρνάζος εκτελεί χρέη προπονητή στην Ιτέα, ο Σ. Ορφανάκος από πέρυσι είχε αποφασίσει να περιορίσει πολύ τις εμφανίσεις του, ο Π. Παλαιολόγος έχει σταματήσει, το ίδιο και ο Ράζος, ενώ η παρουσία του Μαμάκου στους 21 είναι έκπληξη. Ο συγκεκριμένος παίκτης με τα πολλά προσόντα, δεν ξέρω αν μπορεί να βοηθήσει την ομάδα λόγω εργασίας. Αν καταφέρει να το πετύχει, τότε θα δέσει πολύ την άμυνα, ειδικά από την στιγμή που ο Π. Μερκουριάδης θα παίρνει ποινές.

Στο τέρμα βρίσκονται οι Πουλής και Τρίκας. Και οι 2 είναι πολύ έμπειροι. Στα 2 μέτρα, αν δεν παίξει ο Μπουρνάζος θα υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Στην άμυνα δεσπόζει ο Π. Μερκουριάδης και στην περιφέρεια οι Κόρακας και Αθανασίου (αν παίξουν) θα είναι πολύ μεγάλη βοήθεια. Εκεί θα δούμε σίγουρα τον Αλαφάκη (θα παίζει μέχρι να μην μπορεί να πάρει ανάσα) τον Ν. Μερκουριάδη και τον Γάτο.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Εχουμε πολλά δεδομένα για αυτή την ομάδα. Καταρχάς, όπως γίνεται κάθε χρόνο, το κολυμβητήριο είναι κλειστό, οπότε έτσι χάνεται το τεράστιο πλεονέκτημα της έδρας. Η Χαλκίδα είναι αήττητη στο συγκεκριμένο κολυμβητήριο τα τελευταία χρόνια. Δεύτερο, η έλλειψη προπονητή δεν ξέρουμε πως θα επηρεάσει εσωγενείς αλλά και εξωγενείς παράγοντες. Τρίτον, αν η ομάδα έκανε προπόνηση θα μπορούσε ακόμα και να ανέβει.
Ετσι λοιπόν όπως είναι τα πράγματα, η Χαλκίδα έχει βασικό στόχο να μπει στα πλέι οφ για να γλυτώσει τον υποβιβασμό. Αν δεν τα καταφέρει, τότε στα πλέι άουτ θα είναι σχετικά δύσκολα τα πράγματα. Ολα όμως αυτά θα γίνουν το καλοκαίρι, και μέχρι τότε κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι μέλλει γενέσθαι.

ΝΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

 1. Δημήτριος Πουλής
 2. Αντώνιος Τρίκας
 3. Βασίλειος Αλαφάκης
 4. Παρασκευάς Γάτος
 5. Σαμπάτης Ορφανάκος
 6. Ιωάννης Αλαφάκης
 7. Παναγιώτης Παλαιολόγος
 8. Νικόλαος Μερκουριάδης
 9. Παύλος Μερκουριάδης
 10. Νικόλαος Αθανασίου
 11. Νικόλαος Βλάχος
 12. Ευάγγελος Καρλής
 13. Κωνσταντίνος Μπουρνάζος
 14. Κωνσταντίνος Κόρακας
 15. Γεώργιος Κωνσταντινίδης
 16. Γεώργιος Νίκας
 17. Δημήτριος Ράζος
 18. Δημήτριος Πικρίδας
 19. Νικόλαος Οικονόμου
 20. Ορέστης Τριανταφύλλου
 21. Δημήτριος Μαμάκος

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.