ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ Α1: Η ΧΙΟΣ

3
601

Η Χίος είναι η μοναδική ομάδα στην ιστορία του Ελληνικού πρωταθλήματος με συνεχείς παρουσιες στην μεγάλη κατηγορία. Παίζει εκεί από το 1979 χωρίς να έχει υποβιβαστεί από τότε και μόνο ο Ολυμπιακός είναι περισσότερα συνεχή χρόνια στην 1η κατηγορία (Α εθνική και από το 1987 Α1).

Η φετινή Χίος είναι εντελώς αλλαγμένη από τις προηγούμενες ομάδες.
Ηρθαν πάρα πολλοί νέοι παίκτες και αντίστοιχα έφυγαν πολλοί.
Στο τέρμα παρέμεινε ο Αιβαλιώτης, αλλά ήλθε στην ομάδα και ο Καραμπέτσος που θα είναι ο 1ος τερματοφύλακας και θα δώσει άλλο αέρα στην άμυνα.
Στα 2 μέτρα της άμυνας θα παίξουν οι Καζάζης (δεν είναι ακόμα έτοιμος), Καλαργυρός και Καλογεράκος. Και οι 3 παίζουν διαφορετικά οπότε ο Λαζαρίδης θα έχει την δυνατότητα να αλλάζει παίκτες εκεί ανάλογα με τους αντίπαλους φουνταριστούς.
Στα 2 μέτρα της επίθεσης θα παίξει ο Μιμίδης, ενώ εκεί θα βοηθήσει και ο Τεσάνοβιτς που χρησιμοποιήθηκε πέρυσι σε αυτή την θέση και ήταν καλός.
Στην περιφέρεια υπάρχουν πολλοί παίκτες. Δεξιά θα παίξουν οι Κανδιόγλου, Καλαργυρός και Σωτηράκης, αλλά και κάποιοι που είναι παίκτες αριστερής πλευράς όπως οι Καρακάσης, Μπερτόλης, Πανταζόπουλος, Παπούκας, Πέττας, Ρουστάμοφ.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΟΜΑΔΑΣ
Οπως ανέφερα και για τον Πανιώνιο, το ίδιο ισχύει και για την Χίο. Οταν αλλάζεις πολλούς παίκτες και οι περισσότεροι που έρχονται θέλουν να παίζουν βασικοί, η ομάδα χρειάζεται πολύ προσπάθεια για να δέσει και να αποδώσει αυτό που μπορεί. Η Χίος τα τελευταία 2 χρόνια άλλαξε πολλούς παίκτες. Και επίσης είχε διαφορετικούς προπονητές. Οπότε καλό είναι να μην περιμένουμε πολλά πράγματα τώρα στην αρχή. Ο Λαζαρίδης πρέπει να διαχειριστεί κάποια πολύ σημαντικά θέματα. Το 1ο είναι ότι δεν υπάρχουν πολλοί Χιώτες στην ομάδα και αυτό είναι κάτι που μπορεί να δημιουργήσει θέματα στο νησί, Οι Χιώτες θέλουν να βλέπουν δικά τους παιδιά να παίζουν και έτσι όπως είναι η κατάσταση, θα παίζουν μόνο 3 από τους 13. Το 2ο έχει να κάνει με τις τόσο πολλές μεταγραφές. Χρειάζεται ειδική διαχείριση για να μην χαθεί ο έλεγχος, αφού όλοι θέλουν να παίζουν πολύ. Γενικά περιμένω πολλά σκαμπανεβάσματα, ειδικά στην αρχή, από την συγκεκριμένη ομάδα. Εχει παίκτες με εμπειρία, καλό τερματοφύλακα και χρειάζεται να αποκτήσει ρυθμό, που στο τουρνουά του ΣΕΔΥ δεν είχε.

ΣΤΟΧΟΙ-ΠΡΟΒΛΕΨΗ
Στην Χίο ενδεχομένως να περιμένουν μεγάλα πράγματα αυτή την σεζόν, εξαιτίας των πολλών μεταγραφών που έγιναν. Στόχος είναι φυσικά να μπει η ομάδα στα πλέι οφ.
Η άποψή μου είναι ότι αν η Χίος καταφέρει να συσπειρώσει τον κόσμο της και αυτός να πάει στο κολυμβητήριο, τότε θα έχει ελπίδες, λόγω κυρίως της έδρας της, να πάει καλά. Ποιό είναι όμως αυτό το «καλά»? Θεωρώ ότι η συγκεκριμένη ομάδα μπορεί να μπει στα πλέι οφ, δεν θα κινδυνεύσει καθόλου και στην πολύ άσχημη, άντε να παίξει στα πλέι άουτ με πλεονέκτημα έδρας όπως πέρυσι. Αρα η ομάδα θα κυμανθεί από το 6-9.

ΡΟΣΤΕΡ

Χαρίλαος Αϊβαλιώτης (1990)

Φίλιππος Καραμπέτσος (1977)

Σταμάτιος Κούτης (2001)

Αλέξανδρος Γεώργαλος (1993)

Γεώργιος Κανδιόγλου (1984)

Νικόλαος Καρακάσης (1995)

Μάρκος Μαρουλάς (2001)

Παναγιώτης Μπερτόλης (1998)

Ιωάννης Πανταζόπουλος (1997)

Χρήστος Παπούκας (1995)

Ευστάθιος Πέττας (1997)

Νικόλαος Σωτηράκης (1997)

Νικόλαος Σωτηριανός (1999)

Κίριλ Ρουστάμοφ (1995) Ουζμπεκιστάν

Μιχαήλ Καζάζης (1994)

Νικόλαος Καλαργυρός (1998)

Παντελεήμων Καλογεράκος (1996)

Κωνσταντίνος Μόκκας (2002)

Αθανάσιος Γδύσης (2001)

Στυλιανός Μιμίδης (1989)

Ντόρντε Τεσάνοβιτς (1994) Μαυροβούνιο

 

Προπονητής: Μιχαήλ Λαζαρίδης

 

Ήρθαν: Ρουστάμοφ, Παπούκας, Καζάζης, Καραμπέτσος, Καλογεράκος, Πέττας, Πανταζόπουλος, Καρακάσης

 Έφυγαν: Καλής, Γκιουβέτσης, Αλάτσης, Βουκμίροβιτς, Μολοχάδης, Θωμάκος, Αγιωργούσης

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Παιδιά γιατί μετράτε και αναφέρετε στατιστικά ομάδων κάποιες φορές από το 1979 ή από το 1987; Πόλο παίζεται στην Ελλάδα συναχώς από την προπολεμική εποχή, σχεδόν έναν αιώνα τώρα.
    Ο Ολυμπιακός έχει σερί πάνω από 90 χρόνια (κάπου τόσα εν πάση περιπτώσει) ο Εθνικός πάνω από 80 χρόνια Π.Φάληρο και ΠΑΟ επίσης αρκετά στην μεγάλη κατηγορία του πόλο. Το ότι κάποια στιγμή άλλαξε η ονομασία της πρώτης κατηγορίας αλλάζει κάτι;

    • Κάνεις λάθος. Σερι συμμετοχές στην Α1 έχει ο Ολυμπιακός και μετά η Χίος. Κανείς δεν μετράει τα χρόνια έτσι όπως τα λες εσύ, παρά μόνο η ΚΟΕ που νοιώθεις ότι το πόλο στην Ελλάδα ξεκίνησε το 1987 που θεσπίστηκαν τα πλέι οφ.

    • Ο Εθνικός έχει υποβιβασθεί 2 φορές, το Π. Φάληρο ήταν για χρόνια στις μικρές κατηγορίες και ο ΠΑΟ επίσης. Μάλλον δεν κατάλαβες σε τι ακριβώς αναφέρεται το άρθρο

Comments are closed.