ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ Α1 ΑΝΔΡΩΝ: ΤΑ ΧΑΝΙΑ

0
688

Καλώς τα κι ας άργησαν. Ο λόγος για την ομάδα των Χανίων που τόσα έχει δώσει στο Ελληνικό πόλο και που μια απόφαση της διοίκησης πριν από κάμποσα χρόνια την κράτησε μακριά από εκεί που ανήκει, δηλαδή την Α1.
Τα Χανιά πάλεψαν πολύ για να επανέλθουν στην Α1 τα 3 τελευταία χρόνια, αλλά όλο στην 3η θέση κατέληγαν. Φέτος όμως αυτή η 3η θέση ήταν προνομιούχος και έδωσε την άνοδο.

Από την στιγμή που ανακοινώθηκε η άνοδος των Χανίων στην μεγάλη κατηγορία, όλοι εκεί στην Κρήτη άρχισαν να θυμούνται πως είναι η Α1. Ξεκίνησαν τις διαδικασίες για ενίσχυση της ομάδας και άρχισαν να ξανακάνουν προπόνηση που ταιριάζει σε ομάδα της Α1.

Στο φετινό ρόστερ έτσι όπως έχει αυτό διαμορφωθεί, υπάρχουν παίκτες πολύ καλοί που με καλή προπόνηση μπορούν να πετύχουν τους στόχους που έχει θέσει η διοίκηση.

Στην θέση του τερματοφύλακα θα παίξουν οι Λεβεντάκης και Πολεογιώργης. Και οι 2 έχουν παραστάσεις από την Α1.
Στα 2 μέτρα της επίθεσης επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του ο Μάνθος Βουλγαράκης που στα 37 του, θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να σώσει την ομάδα.  Εκεί θα παίξουν εκ παραδρομής και άλλοι παίκτες, όπως ο Κατσουλάκης, που δεν είναι κλασσικοί φουνταριστοί αλλά είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσουν.
Στην άμυνα ο Μπατάκης θα βοηθήσει στην αρχή, αλλά στην συνέχεια θα μεταβεί στην Ιταλία για μεταπτυχιακό, οπότε μάλλον θα έρχεται στα δύσκολα ματς. Η απόκτηση του Αγιωργούση (18) που πέρασε σε σχολή των Χανίων, θα αποβεί πολύ χρήσιμη, αφού ο πανύψηλος Χιώτης αναμένεται να βοηθήσει πολύ.
Στην περιφέρεια υπάρχουν αρκετοί παίκτες καλοί που είναι δεδομένο ότι προπονημένοι μπορούν να παίξουν πολύ καλά. Ο Κατσουλάκης είναι πολυσύνθετος και θα βοηθάει παντού. Ο Χαριτάκης παίζει δεξιά και είναι από τα μεγάλα ταλέντα που χάθηκαν και δεν κατάφεραν να φτάσουν εκεί που θα μπορούσαν. Ο Μπαριωτάκης παίζει αριστερά και βοηθάει πολύ με την κινητικότητά του. Ο Παπαδόπουλος επίσης είναι πολυσύνθετος και θα παίξει σε πολλές θέσεις. Θα βοηθήσει πολύ και ο Μαραγκουδάκης. Ο Μαζοκοπάκης επέστρεψε στην ομάδα που ξεκίνησε και θα παίξει πολύ και στις 2 πλευρές. Ο Φλώρος που επίσης αποκτήθηκε φέτος, θα βοηθήσει κι αυτός σε πολλές πλευρές, ενώ οι μικροί που ήρθαν (Χάλαρης και Πολύζος) θα δώσουν ρυθμό στην ομάδα. Οι υπόλοιποι μικροί Χανιώτες είναι πολύ καλοί παίκτες. Οι 2 μάλιστα έπαιξαν φέτος στην εθνική εφήβων, αλλά είναι 2000αροι και δίνουν Πανελλήνιες (Τσιστράκης και Αποστολάκης) ενώ στην ίδια θέση είναι και οι Μητράκης και Παπαμανωλιουδάκης. Τέλος ο Πετρόχειλος έχει ένα σοβαρό οικογενειακό θέμα και δεν είναι έτοιμος, Αναμένεται να βοηθήσει την ομάδα στον 2ο γύρο.
Μεγάλη βοήθεια πάντως αναμένεται να δώσει στον 2ο γύρο και ο Σέρβος Τσβέρνκο ο οποίος προτάθηκε από τον Μάνθο Βουλγαράκη, και έπαιζε πέρυσι στην Αίγυπτο.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
Είναι πρωτόγνωρο για όλους μας που φέτος δεν θα δούμε στην άμυνα των Χανίων τον Βιζυράκη που αποφάσισε να σταματήσει. Η ομάδα μέχρι και φέτος έπαιζε πολύ με τον Μανούσο, αλλά άλλο η Α2 και άλλο η Α1. Αν τα Χανιά, όπως λέγεται, είναι καλύτερα προπονημένα από κάθε άλλη φορά τα τελευταία 5 χρόνια, τότε θα δούμε κάτι καλό. Ολα βέβαια στην επίθεση θα στριφογυρίζουν γύρω από τον Βουλγαράκη. Ομως γενικά οι Χανιώτες προσφέρουν θέαμα. Τους αρέσει να δημιουργούν συνέχεια όμορφες φάσεις. Πάντως, τουλάχιστον στην αρχή, και μέχρι το μυαλό να επαναφέρει στις μνήμες την Α1, ίσως δούμε μια ομάδα να μην μπορεί να πετύχει αυτά που έχει στο μυαλό.

ΣΤΟΧΟΙ-ΠΡΟΒΛΕΨΗ
Τα Χανιά όπως είναι απόλυτα φυσιολογικό, θέλουν να παραμείνουν στην Α1. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος και για αυτό θα παρουσιαστούν ενισχυμένα στον 2ο γύρο.
Προβλέπω δύσκολη αρχή, αλλά καλύτερη συνέχεια, φτάνει να μην υπάρξει απογοήτευση από ενδεχόμενα άσχημα αποτελέσματα. Τα πλέι άουτ δύσκολα θα τα αποφύγουν οι Χανιώτες, εκτός κι αν εκμεταλλευτούν πολύ την έδρα τους. Οι θέσεις που θα κυμανθούν θα είναι από το 8 έως το 12.

ΡΟΣΤΕΡ

Ευστράτιος Λεβεντάκης (1986)

Ματθαίος Βουλγαράκης (1980)

Γεώργιος Κατσουλάκης (1984)

Αντώνιος Χαριτάκης (1990)

Οδυσσέας Μπαριωτάκης (1986)

Νικόλαος Μπατάκης (1993)

Τριαντάφυλλος Παπαδόπουλος (1995)

Δημήτριος Μαραγκουδάκης (1994)

Ιωάννης Μαζοκοπάκης (1996)

Στυλιανός Πωλογεώργης (1982)

Ανδρέας Φλώρος (1984)

Δημοσθένης-Νικόλαος Αγιωργούσης (1999)

Μάριος Χάλαρης (1999)

Αλέξανδρος Πολύζος (1998)

Εμμανουήλ Τσιστράκης (2000)

Παναγιώτης Αποστολάκης (2000)

Θεόδωρος Παπαμανωλιουδάκης (2000)

Νικόλαος Μητράκης (2000)

Μάξιμος Πετρόχειλος ()

 

Προπονητής: Ηλίας Μαχαίρας

 

Ήρθαν: Βουλγαράκης, Χάλαρης, Αγιωργούσης, Πολύζος, Μαζοκοπάκης, Φλώρος

Έφυγαν: Βιζυράκης