ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ Α1 ΑΝΔΡΩΝ: Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

0
644

Ο Πανιώνιος πριν μερικά μόλις χρόνια ήταν στις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας και πρωταγωνιστούσε ακόμα και στην Ευρώπη. Τα διοικητικά και οικονομικά όμως προβλήματα, ήταν αυτά που τον έστειλαν ακόμα και στην Α2 από την οποία επανήλθε στην μεγάλη κατηγορία πέρυσι. Ο περσινός στόχος επετεύχθη (η παραμονή στην Α1) και ο ίδιος έχει τεθεί και φέτος.

Παρόλα αυτά, για 3η συνεχή χρονιά, η ομάδα αλλάζει και πάλι το ρόστερ της κατά πολύ. Αυτό σημαίνει μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να μπορέσει η ομάδα να αποκτήσει χημεία.
Στο τέρμα παρέμεινε ο Πρωτονοτάριος, ενώ ήλθε ο Μαντής από την Γλυφάδα. Ο μικρός έχει προσόντα τα οποία ακόμα δεν έχει δείξει, ενώ ο Στέλιος θα βοηθήσει και φέτος όπως μπορεί.
Στην άμυνα στα 2 μέτρα αποκτήθηκε ο Μαυροβούνιος Μπργκούλιαν. Εκεί επίσης θα παίξει και ο Αγις Φαναριώτογλου που στην διάρκεια του πρωταθλήματος θα πατήσει τα 40. Είναι πολύ έμπειρος στην άμυνα, αλλά επιθετικά ο Πανιώνιος χρειάζεται το κάτι παραπάνω από την θέση 3. Στην άμυνα ίσως δούμε κάμποσες φορές τον Κουτσιαλή, που αν και έχει πολλά προσόντα για την θέση, τείνει να εξελιχθεί σε περιφερειακό αριστερής πλευράς. Αλλος ένας παίκτης που θα βοηθήσει στην άμυνα είναι ο Ποταμιάνος. Τις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών αποκτήθηκε ο Περόπουλος που ήταν στην εθνική εφήβων και αναμένεται να παίξει κι αυτός τον δικό του ρόλο.
Στα 2 μέτρα της επίθεσης παρέμειναν οι ίδιοι περσινοί, παρά το γεγονός ότι είχαν γίνει προσπάθειες ανεύρεσης φουνταριστού. Ο Κουλιεράκης αν παίξει όπως παλιά, θα βοηθήσει πολύ την ομάδα του, ενώ ο Σταυρόπουλος όποτε χρειαστεί θα δώσει το παρόν. Ο Δήμου πάντως αναμένεται να χρησιμοποιήσει σε αυτή την θέση και τον Δημακόπουλο (18) που φέτος κάνει κανονικά προπόνηση.
Στην περιφέρεια υπάρχει πλέον διαφορά σε σχέση με πέρυσι. Αριστερά θα παίξει όπως προανέφερα, ο Κουτσιαλής, το σουτ του οποίου περιμένει ο Δήμου προκειμένου να πάρει μερικά γκολ. Εκεί θα παίξει και ο Καλαιντζής (αν και στο ΣΕΔΥ τον είδαμε περισσότερο στα δεξιά). Ο 20χρονος επέστρεψε στην ομάδα όπου έκανε τα βασικά του βήματα και η παρουσία του στην Βουλιαγμένη τα τελευταία χρόνια τον έχει βοηθήσει.
Στα δεξιά υπάρχουν 4 παίκτες. Ο νεοφερμένος Παπαποστόλου, δείχνει έτοιμος να αναλάβει όλη την δουλειά από εκείνη την πλευρά. Ο Βέκος και ο Θεοδόσης ξέρουν καλά τις 2 θέσεις (1 και 2), ενώ εκεί αναμένεται να βοηθήσει πολύ και ο Ποταμιάνος.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΟΜΑΔΑΣ
Η έλευση κάθε χρόνο νέων παικτών δεν μπορεί να δώσει στην ομάδα ένα συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού, ούτε μια οντότητα όπως έχουν άλλες ομάδες. Η λεγόμενη χημεία ανάμεσα στους παίκτες είναι δύσκολο να αποκτηθεί, οπότε ο Πανιώνιος και φέτος θα παίξει μεν ορθολογικά αλλά θέλει κάμποσο χρόνο για να μπορέσει να γίνει ομάδα. Διαθέτει κάποιους πολύ καλούς παίκτες, που ειδικά στην αρχή αναμένεται να πάρουν το παιχνίδι επάνω τους. Πάντως το συγκεκριμένο ρόστερ έχει να μας δείξει μια ορθολογική ανάπτυξη, όπου τα πάντα θα κρίνονται στις προσωπικές μονομαχίες και στα ματσαρίσματα των παικτών.

ΣΤΟΧΟΙ-ΠΡΟΒΛΕΨΗ
Ο Πανιώνιος φυσικά θέλει να σωθεί και ει δυνατόν να γλυτώσει τα πλέι άουτ. Πολλά θα εξαρτηθούν από την έδρα, επειδή φέτος αναμένεται οι εδρες να παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο.
Η πρόβλεψή μου είναι ότι οι κυανέρυθροι της Ν. Σμύρνης, είναι κοντά στην επικίνδυνη ζώνη, έχοντας όμως αρκετές πιθανότητες να παραμείνουν. Θεωρώ ότι πολύ δύσκολα θα γλυτώσουν τα πλέι άουτ και θα κυμανθούν μεταξύ 9ης και 12ης θέσης.

ΡΟΣΤΕΡ

Αγησίλαος Φαναριώτογλου (1978)

Ιορδάνης Σταυρόπουλος (1979)

Στυλιανός Πρωτονοτάριος (1981)

Χρήστος Κούτσιαλης (1989)

Νικόλαος Κουλιεράκης (1990)

Χρήστος Παπαποστόλου (1993)

Ματίγια Μπργκούλιαν (1995) (Μαυροβούνιο)

Ευάγγελος Ποταμιάνος (1995)

Μιχαήλ Βέκκος (1996)

Διονύσης Θεοδόσης-Παπαλουκάς (1997)

Γεώργιος Καλαϊντζής (1997)

Αδαμάντιος Μαντής (1998)

Πέτρος Σιάχος (1998)

Νικόλαος Δημακόπουλος (1999)

Μιχαήλ Αβαγιανός (2000)

Δημήτριος Περόπουλος (2000)

Δημήτριος Παπαδόπουλος (2001)

 

Προπονητής: Κωνσταντίνος Δήμου

 

Ήρθαν: Μπργκούλιαν, Φαναριώτογλου,  Καλαιντζής, Μπργκούλιαν, Περόπουλος, Μαντής

Έφυγαν: Καρακάσης, Μαζοκοπάκης, Πανταζόπουλος, Γαβαλάς Σ., Γαβαλάς Γ.,