ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ Α1 ΑΝΔΡΩΝ: Ο ΟΦΗ

0
578

Πρωτόγνωρη θα είναι η εμπειρία των ανθρώπων του ΟΦΗ φέτος. Μέχρι τώρα είχαν συνηθίσει να αγωνίζονται στην Α2. Τώρα όμως πρέπει να αρχίσουν να σκέφτονται τα μεγάλα σαλονια.
Η άνοδος ήρθε στα μέσα του καλοκαιριού και οι άνθρωποι της Κρητικής ομάδας κινήθηκαν για την στελέχωση του ρόστερ. Το αν τα κατάφεραν θα φανεί στο τέλος.

Ο ΟΦΗ λοιπόν έχει στην θέση του τερματοφύλακα τον Τσαβολάκη και τον Καβουσάνο. Υστερούν σαφέστατα σε εμπειρία από την Α1 και οι 2. Εξάλλου ο δεύτερος είναι μόλις 16 ετών.
Στην άμυνα υπάρχει ουσιαστικά μόνο ο Παπανικολάου, που είναι πολύ καλός. Εκεί θα παίξουν όπως και πέρυσι και άλλοι παίκτες.
Στα 2 μέτρα της επίθεσης, αποκτήθηκαν ο Γεωργιανός Τσιβικβίτζε και ο Αλάτσης από την Χίο. Ο Γεωργιανός είναι διεθνής και αναμένεται να βοηθήσει πολύ, ενώ ο Αλάτσης παρέμεινε ταλέντο, χωρίς να κάνει ιδιαίτερη προπόνηση στην Χίο και ίσως στον ΟΦΗ βρει το κίνητρο που του έλειπε. και οι 2 προστέθηκαν στον Βασιλάκη.
Στην περιφέρεια υπάρχουν πολλοί παίκτες. Καταρχάς ο έτερος Γεωργιανός Κβίτσα Τζακχάια, και οι Σιράπογλου, Καλής, Γιγουρτάκης, Γεωργόπουλος, Λεονταράκης, Κλήμος, Κόκκινος, Πίσσας και Ιερωνυμάκης. Κάποιοι από τους παραπάνω θα παίξουν και στην άμυνα στα 2 μέτρα, ενώ ο Γεωργιανός ίσως παίξει και στα 2 μέτρα της επίθεσης.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
Ο ΟΦΗ στηρίχτηκε πολύ στην άμυνα πέρυσι προκειμένου να ανέβει. Και φέτος αυτό θα είναι το όπλο του. Στην επίθεση έχει πολύ κινητικότητα, αν και πέρυσι δεν είχε την απαιτούμενη φυσική κατάσταση για να το κάνει αυτό. Γενικά είναι ομάδα του προπονητή και ο Βολτυράκης έχει πολύ δύσκολη δουλειά να κάνει.

ΣΤΟΧΟΙ-ΠΡΟΒΛΕΨΗ
Οπως όλες οι ομάδες που ανέρχονται στην Α1, έτσι και ο ΟΦΗ έχει στόχο την παραμονή στην Α1. Πρόκειται για πολύ δύσκολο εγχείρημα και όλα θα εξαρτηθούν από το πως θα παίξουν οι 2 Γεωργιανοί. Ο στόχος βέβαια είναι η εκμετάλλευση της έδρας και ότι γίνει.
Κατά την άποψή μου, ο ΟΦΗ δύσκολα θα γλυτώσει. Εκτός κι αν, όπως προανέφερα, βγάλουν μάτια οι 2 ξένοι. Πάντως θα είναι σίγουρα στα πλέι άουτ και θα παίξει στις θέσεις 10-12.

ΡΟΣΤΕΡ

Στέλιος Τσαβολάκης (1981)

Φανούρης Βασιλάκης (1983)

Άρης Γιγουράκης (1989)

Αλέξης Γεωργόπουλος (1986)

Μανόλης Λεονταράκης (1981)

Αλέξανδρος Παπανικολάου (1996)

Νίκος Κόκκινος (1995)

Παναγιώτης Κλήμος (1993)

Χριστόφορος Σιράπογλου (1995)

Τάσος Αλάτσης (1998)

Φοίβος Κάλης (1998)

Τηλέμαχος Πίσσας (1995)

Σταμάτης Γιαννάκης (1990)

Δημήτρης Ιερωνυμάκης (1997)

Βασίλης Καβουσάνος (2001)

Khvicha Jakhaia (1996)

Levan Chikvinidze (1993)

Γιάννης Βάλσαμος (2001)

Νίκος Κλάδος (2001)

Ορέστης Κιαμούρης (2001)

Παναγιώτης Σπυριδάκης (2000)

 

Προπονητής:

 

Ήρθαν: Καλής, Αλάτσης, Jakhaia, Chikvinidze, Σιράπογλου, Πίσσας

Έφυγαν: –