ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ Α1 ΑΝΔΡΩΝ: Ο ΕΘΝΙΚΟΣ

0
708

Ο αυτοκράτορας του Ελληνικού πόλο με τις τεράστιες διακρίσεις στο εσωτερικό, πέρυσι πραγματοποίησε πολύ καλό πρώτο γύρο, αλλά πολύ κακό δεύτερο, με αποτέλεσμα να καταλήξει στην 8η θέση.

Η φετινή όμως ομάδα είναι διαφορετική. Εφυγαν κάποιοι παίκτες από τους οποίους περίμενε περισσότερα ο Κουντουδιός και ήρθαν κάποιοι άλλοι που δείχνουν να είναι σαφώς καλύτεροι.

Ο φετινός λοιπόν Εθνικός θα είναι σίγουρα καλύτερος από πέρυσι και θέλει να επιστρέψει στα πλέι οφ.
Στο τέρμα παρέμεινε ο Π. Τζωρτζάτος που αποτελεί εγγύηση για την ομάδα του, αφού είναι από τους καλύτερους Ελληνες τερματοφύλακες. Από πίσω έρχεται ο Μανθογιάννης που ήταν στην εθνική ομάδα των εφήβων στο Ευρωπαικό της Μάλτας.
Στα 2 μέτρα της επίθεσης, ο Φώσκολος αναμένεται να δώσει αυτό που δεν είχε πέρυσι ο Εθνικός. Ενέργεια, κάμποσα γκολ και αρκετές αποβολές. Αντικαταστάτης δεν υπάρχει, οπότε ο Εθνικός όταν ο Φώσκολος είναι εκτός νερού, θα παίζει με διαφορετικό τρόπο, βάζοντας κίνηση στο παιχνίδι του και τοποθετώντας στα 2 μέτρα κάποιον από τους πιο έμπειρους. Κατά προτίμηση μάλλον θα παίξει αρκετά εκεί ο Κόχειλας.
Στα 2 μέτρα της άμυνας, οι Μπεριστιάνος και Πρωτοψάλτης θα προσφέρουν, ο μεν πρώτος εμπειρία, ο δε δεύτερος ενθουσιασμό.
Στην περιφέρεια ο Εθνικός είναι πολύ δυνατός. Παπαδόγκωνας και Καρούντζος θα μοιραστούν σε κάθε μία από τις 2 πλευρές, ενώ όλα δείχνουν ότι έφτασε η ώρα να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο ο Χονδροκούκης και κάτι τέτοιο έδειξε στο τουρνουά του ΣΕΔΥ. Ο πολυσύνθετος Κόχειλας θα βοηθήσει σε πολλές θέσεις, ενώ οι μικρότεροι Τζώρτζης, Θαλασσινός, Παπαγεωργίου, Μπραίμης θα δώσουν τον ρυθμό που έλειπε πέρυσι.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΟΜΑΔΑΣ
Ο Εθνικός αποτελείται από ένα μείγμα έμπειρων και πολύ καλών παικτών και νεαρών πολύ ελπιδοφόρων, χωρίς όμως την κατάλληλη εμπειρία. Ο Κουντουδιός θα φτιάξει μια ομάδα που θα στηριχτεί πολύ στην άμυνα και στα σουτ των πολύ καλών Παπαδόγκωνα και Καρούντζου. Γενικά όμως, ο Εθνικός φέτος αναμένεται να κερδίζει αρκετές αποβολές. Ομως και πέρυσι τις κέρδιζε, αλλά οι παίκτες που λογικά θα έπρεπε να παίρνουν επάνω τους τις προσπάθειες στο παραπάνω, ήταν πολύ κουρασμένοι από την προσπάθεια να κερδηθεί η αποβολή. Φέτος οι άμυνες θα παίξουν κλειστά τον Εθνικό, όποτε είναι μέσα στο νερό ο Φώσκολος, και αυτό σημαίνει πιο ορθολογική ανάπτυξη του παιχνιδιού.

ΣΤΟΧΟΙ-ΠΡΟΒΛΕΨΗ
Ο Εθνικός όπως είναι φυσικό, θέλει να επανέλθει στα πλέι οφ κι εκεί να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί.
Επειδή το σκουφάκι είναι πολύ βαρύ, γεμάτο ιστορία, ο Εθνικός ενδεχομένως να πετύχει σπουδαία πράγματα φέτος. Πιστεύω ότι θα είναι μια από 3-4 ομάδες που θα διεκδικήσει ακόμα και την 3η θέση, αλλά πρέπει να βελτιώσει την επίθεσή του όταν δεν έχει μέσα καθαρό φουνταριστό, για να πάει τόσο ψηλά. Προβλέπω ότι οι κυανόλευκοι του Πειραιά θα τερματίσουν ανάμεσα στην 3η και την 8η (σε πολύ άσχημη περίπτωση) θέση.

ΡΟΣΤΕΡ

Παναγιώτης Τζωρτζάτος (1992)

Ιωάννης Μπεριστιάνος (1988)

Πέτρος Πρωτοψάλτης (1999)

Ιωάννης Τζώρτζης (1996)

Νικήτας Κόχειλας (1983)

Ευστάθιος Παπαγεωργίου (1999)

Κωνσταντίνος Χονδροκούκης (1999)

Παναγιώτης Παπαδόγκωνας (1987)

Αθανάσιος Σκληρός (1998)

Ιωάννης Μπιλάλης (1992)

Διονύσιος Καρούντζος (1985)

Αναστάσιος Πιτούλης (1997)

Άγγελος Φώσκολος (1995)

Μιχαήλ Θαλασσινός (1994)

Σάββας-Μερκούριος Γέμελος (2000)

Μιχαήλ Ξυλούρης (2000)

Σέργιος-Σταύρος Μανθογιάννης (2000)

Διονύσιος Μπραϊμης (2000)

Αναστάσιος Βαλλιανάτος (2000)

Μάρκος Θηραίος (2001)

Φώτιος Στραβάκος (2000)

 

Προπονητής: Θεοφάνης Κουντουδιός

 

Ήρθαν: Φώσκολος, Καρούντζος, Μανθογιάννης, Θαλασσινός, Μπραίμης, Βαλιανάτος

Έφυγαν: Καζάζης, Τσαγκάρης, Αγκόρτσας, Σιώνης