«ΑΞΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ»

2
743

Αμέσως μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος ο προπονητής του Ολυμπιακού Χάρης Παυλίδης, δήλωσε.

«Ήταν πρωτάθλημα που κατακτήθηκε σχετικά εύκολα, αλλά σίγουρα άξια. Κερδίσαμε τις 9 από τις 10 φορές που παίξαμε την Βουλιαγμένη. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι είμαστε καλυτερη ομάδα. Σήμερα είχαμε άγχος. Όμως καταφέραμε να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας και να πάρουμε προβάδισμα 3 τερμάτων και την νίκη. Η άμυνα μας έδωσε την νίκη και στα 3 παιχνίδια και φυσικά το πρωτάθλημα».
Αναφορικά με την πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη υποστήριξε: «Ο ανταγωνισμός στην ευρώπη είναι πολύ μεγάλος. Εμείς έχουμε ένα πολύ καλό κορμό ελληνίδων παικτριών και προπαθούμε να έχουμε και την βοήθεια ξένων. Φέτος δεν ήταν καλή η χρονιά στην Ευρώπη, όμως υπόσχομαι ότι του χρόνου θα είναι καλύτερη».

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το νταμπλ, αναμενόμενο βέβαια, δεν μπορεί να ‘σκεπάσει’ την αποτυχία στην Ευρώπη.

  2. Συμφωνώ μαζί σου Δημήτρη. Η αποτυχία φέτος στην Ευρώπη ήταν διπλή: αποκλεισμός από το F4 της Ευρωλίγκας (ο βασικός Ευρωπαϊκός στόχος του Ολυμπιακού όπως επανειλημμένα είχε δηλώσει ο Παυλίδης) και αμέσως μετά ήττα στον τελικό του LEN Trophy όταν όλοι οι αντίπαλοι σε θεωρούσαν φαβορί (αξίζει να δει κανείς τη συνέντευξη πριν το F4 του LEN Trophy). Για μένα η βασικότερη ευθύνη είναι της διοίκησης του ερασιτέχνη η οποία έχει αφήσει το τμήμα στον αυτόματο πιλότο, δηλαδή στις επιθυμίες και τα κέφια του Παυλίδη (ο οποίος είναι ικανότατος προπονητής αλλά θα έπρεπε να βρίσκεται υπό τον έλεγχο και την ανάγκη αιτιολόγησης με σοβαρά επιχειρήματα κάθε κίνησης ή πρότασής του, ειδικά στο στάδιο του σχεδιασμού της ομάδας και της κατάρτισης του ρόστερ κάθε καλοκαίρι). Θα επανέλθω με περισσότερη ανάλυση σε περίπου 10 ημέρες (λόγω ταξιδιού στην Ισπανία δεν θα μπορώ να παρακολουθώ τα του πόλο). Εύχομαι καλή επιτυχία στην ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού για το F4 της Γένοβα (ελπίζω να δώ αγώνες μέσω streaming). Θα συνεχίσουμε αργότερα.

Comments are closed.