ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ

0
293
MEDITERRANEAN BEACH GAMES, OPEN WATER SWIMMING TEAM EVENT, PESCARA 31/08/15

Σε ριζικές αλλαγές προέβη η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος αναφορικά με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μεγάλων Αποστάσεων (Ανοιχτής θάλασσας). Εφεξής θα υπάρξουν δύο ημερίδες πρόκρισης με το πρωτάθλημα να ορίζεται στο τέλος Ιουλίου.

Ειδικότερα, προστίθεται μία ημερίδα για τη συμμετοχή στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και μία επιλογής για Διεθνείς Διοργανώσεις. Οι ημερίδες πρόκρισης θα λάβουν χώρα η πρώτη στις 28 Απριλίου 2018 και η άλλη στις 2-3 Ιουνίου 2018 με πιθανό τόπο διεξαγωγής την Αττική. Οι κολυμβητές θα πρέπει να συμμετάσχουν τουλάχιστον σε μία εκ των δύο ημερίδων προκειμένου να αξιώσουν τη συμμετοχή τους στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Όσο αφορά τα ομαδικά αγωνίσματα, η κάθε ομάδα υποχρεούται να έχει κατεβάσει τουλάχιστον έναν κολυμβητή και μια κολυμβήτρια σε μια από τις ημερίδες.

Ο φετινός σχεδιασμός μελετήθηκε ενδελεχώς με σκοπό να προάγει το άθλημα που καλλιεργεί στους κόλπους της η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος και να προσελκύσει περισσότερους κολυμβητές από όλη την Ελλάδα. Η εκτίμηση μου είναι ότι για πρώτη φορά γίνεται μια οργανωμένη προσπάθεια ώστε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μεγάλων Αποστάσεων να αποκτήσει το κύρος που του αναλογεί.

 

Μεσσήνης Σπήλιος